Countdown to Extinction

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
Countdown to Extinction
אלבום אולפן מאת מגאדת'
יצא לאור 14 ביולי 1992
הוקלט 6 בינואר - 28 באפריל 1992
מקום הקלטה The Enterprise, ברבנק
סוגה הבי מטאל, ת'ראש מטאל
שפה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
אורך

47:31 (הוצאה מקורית)

65:37 (הוצאה מחודשת)
חברת תקליטים קפיטול רקורדס
הפקה דייב מאסטיין, מקס נורמן
כרונולוגיית אלבומים של מגאדת'
Rust in Peace
(1990)
Countdown to Extinction
(1992)
Youthanasia
(1994)
סינגלים מ-Countdown to Extinction
  1. "Symphony of Destruction"
    תאריך יציאה: 21 ביולי 1992
  2. "Foreclosure of a Dream"
    תאריך יציאה: 13 באוקטובר 1992
  3. "Sweating Bullets"
    תאריך יציאה: 16 בפברואר 1993
  4. "Skin o' My Teeth"
    תאריך יציאה: 12 באפריל 1993
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית

Countdown to Extinctionעברית: הספירה להכחדה) הוא אלבום האולפן החמישי של להקת הת'ראש מטאל האמריקאית מגאדת', שיצא לאור ב-14 ביולי 1992 דרך חברת התקליטים קפיטול רקורדס. זו הייתה גרסת האולפן השנייה של הלהקה שכללה את ההרכב ה"קלאסי" של מגאדת' המכיל את דייב מאסטיין, מרטי פרידמן, דייוויד אלפסון וניק מנזה, כאשר כולם תרמו לכתיבת השירים באלבום. האלבום כולל כמה מהשירים הידועים ביותר של הלהקה כמו "Symphony of Destruction", "Sweating Bullets" ו-"Skin o' My Teeth", שזכו להצלחה משמעותית במצעדים והותירו חותם מוזיקלי רב.

בניגוד לאלבומים קודמים יותר של הלהקה, Countdown to Extinction נוקט בסגנון יותר הבי מטאל (סגנון שגם יעבור לאלבומים אחרים של הלהקה). בגלל שינויים משמעותיים בהשוואה לאלבומם הרביעי והפופולרי Rust in Peace, האלבום היה יותר מלודי ופחות רועש וכבד, ופתוח לקבלת קהל מאזינים רחב יותר. הרבה מאוד ממעריצי הלהקה האדוקים ראו בזאת סימן להתמסחרות.

Countdown to Extinction קיבל ביקורות חיוביות ממבקרי מוזיקה, שציינו את המילים בעלות האוריינטציה הפוליטית והסאונד הפשוט בהשוואה לאלבום הקודם שלהם. האלבום נכנס לבילבורד 200 במקום השני, המיקום הגבוה ביותר של הלהקה אי פעם. בסופו של דבר הגיע האלבום למעמד פלטינה כפולה והפך לאלבומם המצליח ביותר מבחינה מסחרית. האלבום היה מועמד לפרס גראמי לביצוע המטאל הטוב ביותר בטקס פרסי גראמי בשנת 1993, בעוד שיר הנושא של האלבום זכה בפרס ג'נסיס של החברה ההומנית האמריקאית על העלאת המודעות לנושאים הקשורים לזכויות בעלי חיים.

בשנת 2012, לציון 20 שנה לאלבום, יצאה מגאדת' לסיבוב הופעות לציון 20 שנה לאלבום, שם ניגנה את האלבום בשלמותו. בנוסף, בנובמבר 2012 יצאה מהדורה מיוחדת לציון 20 שנה לאלבום, ובספטמבר 2013 יצא אלבום הופעה חיה הכולל ביצוע של האלבום המלא. האלבום יצא במהדורה מחודשת בשנת 2004 בעיבוד סאונד מחודש ובתוספת שירים.

הפקה וסגנון מוזיקלי[עריכת קוד מקור | עריכה]

Countdown to Extinction הוא אלבום האולפן החמישי של מגאדת', והשני שכולל את ההרכב של דייב מאסטיין, מרטי פרידמן, דייוויד אלפסון וניק מנזה. בריאיון לבילבורד באותה תקופה, הודה מאסטיין כי פיטר את חברי הלהקה לשעבר צ'אק באלר וג'ף יאנג משום שהתנגדו לתחנוניו לפנות לייעוץ שיקומי. הוא הוסיף כי היה זה "הישג גדול" שכל ארבעת חברי מגאדת' תרמו חומרים לאלבום, בניגוד לאלבומיהם הקודמים שהיו "כמעט כולם מאסטיין". מאסטיין גם חשף כי למפיק מקס נורמן הייתה תרומה משמעותית לאלבום בכך שהציע "הרבה הצעות והרבה רעיונות אמנותיים נהדרים". עם זאת, נורמן האשים מאוחר יותר את מאסטיין בניסיון לגנוב ממנו קרדיט. הגיטריסט מרטי פרידמן אמר שבניגוד ל-Rust in Peace, יצירת האלבום הייתה "שונה לחלוטין". הוא הוסיף כי הלהקה שינתה את השירים "מיליון פעמים" לפני שהקליטה אותם בדמו ונכנסה לאולפן. המוזיקה ל-Countdown to Extinction נכתבה בשני סשנים שונים. הסשן הראשון נערך לאחר סיום סיבוב ההופעות Clash of the Titans, ואילו הסשן השני התקיים לאחר הפסקה של חודש, בסתיו 1991. האלבום הוקלט במחצית הראשונה של 1992, כאשר התרחשו מהומות רודני קינג. אירועים אלה השפיעו לרעה על תהליך ההקלטות, שכן הלהקה נאלצה לעזוב את האולפן כל לילה בשעה שש בגלל העוצר שהוטל. דייב מאסטיין שיתף את החוויה שלו: "אין דבר גרוע יותר מאשר לקבל רגע יצירתי ואתה צריך לעזוב. זה היה כמו פעמון בית ספר מצלצל". האלבום הופק על ידי מאסטיין ומקס נורמן באנטרפרייז בברבנק, קליפורניה, בעוד המיקס הועבר על ידי נורמן בעזרתו של פרד קלי. בהתייחסו לתהליך ההקלטה, אמר מאסטיין כי Countdown to Extinction "היה אחד מאותם אלבומים שבהם הכל ירה על כל 12 הצילינדרים ואתה פשוט יודע את זה". הוא גם אמר שלא לקח ללהקה הרבה זמן להקליט את האלבום כי "היה הרבה יותר קל להקליט אלבומים אז כי הלחץ לא היה כל כך קשה".

בעקבות פריצת הדרך של מטאליקה למיינסטרים ב-1991 עם הצלחת אלבומם הנושא את שמם, הם הפשיטו את הצליל שלהם, מאסטיין החליט ללכת בעקבותיהם, אם כי המוזיקה נשארה פרפקציוניסטית מבחינה טכנית כמו האלבומים הקודמים שלהם. המתופף ניק מנזה הסביר: "מטאליקה בהחלט פתחה את הדלתות ללהקות אחרות לעבור. ברור שאנחנו הלהקה הבאה שתעבור דרך הדלת הזאת". מבחינה מוזיקלית, Countdown to Extinction ראה את מגאדת' מתחילים לשלב יותר מלודיה ומקצבים בינוניים בצליל המסורתי שלהם. הבסיסט דייוויד אלפסון ציין כי מטרת הלהקה הייתה "ליצור מוזיקה שיש בה יותר גרוב", תוך ניצול סגנון הנגינה המלודי בו השתמש פרידמן, ובסיוע נוסף של המפיק נורמן. הסופר תומאס הריסון כתב כי עם אלבום זה, המוזיקה של מגאדת' הפכה "וירטואוזית יותר מאשר רועשת ועשתה את הצעד הבא לקראת קבלה נרחבת".

רשימת שירים[עריכת קוד מקור | עריכה]

כל השירים נכתבו והולחנו על ידי דייב מאסטיין אלא אם צוין אחרת.

מס' שםמיליםלחן משך
1. Skin o' My Teeth    3:16
2. Symphony of Destruction    4:07
3. Architecture of Aggression מאסטייןמאסטיין, אלפסון 3:40
4. Foreclosure of a Dream מאסטיין, אלפסוןמאסטיין 4:22
5. Sweating Bullets    5:27
6. This Was My Life    3:43
7. Countdown to Extinction מאסטיין, אלפסון, מנזהמאסטיין, פרידמן 4:19
8. High Speed Dirt מאסטיין, אלפסון  4:21
9. Psychotron    4:42
10. Captive Honour מאסטיין, אלפסוןפרידמן, מנזה 4:15
11. Ashes in Your Mouth מאסטייןמאסטיין, פרידמן, אלפסון, מנזה 6:15
משך כולל:
47:26
הוצאה מחודשת (2004)
מס' שםמיליםלחן משך
12. Crown Of Worms מאסטיין, שון האריס  3:18
13. Countdown to Extinction (demo) מאסטיין, אלפסון, מנזהמאסטיין, פרידמן 3:55
14. Symphony of Destruction (Demo)    5:30
15. Psychotron (Demo)    5:28
משך כולל:
65:37

משתתפים[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]