שיחה:טומאת יולדת

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תגובה אחרונה: לפני שנה מאת מגבל בנושא פסקה שנויה במחלוקת


קישור שבור[עריכת קוד מקור]

במהלך מספר ריצות אוטומטיות של הבוט, נמצא שהקישור החיצוני הבא אינו זמין. אנא בדקו אם הקישור אכן שבור, ותקנו אותו או הסירו אותו במקרה זה!

--Matanyabot - שיחה 01:40, 15 במאי 2013 (IDT)תגובה

פסקה שנויה במחלוקת[עריכת קוד מקור]

שלום מגבל. מחקתי פסקה שנראתה לי מיותרת וביטלת את עריכתי. בימים האחרונים עשיתי כמה עריכות משמעותיות בערך, כדי לתקן כשלים מהותיים וגם כדי לסדר את הערך ולכתוב אותו בצורה יותר מובנת. בין השאר ביצעתי שוב את המחיקה אליה התנגדת, כיוון שכעת היא כבר ממש לא מתאימה לערך. אציג כאן את הפסקה הזו ואסביר מדוע לדעתי יש למחוק אותה, ואתה רשאי מבחינתי להחזיר אותה אם תראה לנכון.
כך לשון הפסקה: ”בפועל, תהליך ההיטהרות של האישה לאחר הלידה אורך ברוב המקרים בין חודש לחודשיים. עניין זה מקשה מעט על חייהם של בני הזוג המעוניינים בקשר פיזי ובגלויי חיבה לאחר הלידה, אך נאלצים לשמור על ריחוק כפי שמחייבות הלכות טהרת המשפחה. עם זאת, יחסי אישות עלולים להיות קשים וכואבים ליולדת בשבועות הראשונים, ויש שממליצים להימנע מקיומם עד שלושה או ששה שבועות אחר הלידה”.
הפסקה כוללת 3 עניינים: 1. משך ההיטהרות בפועל. 2. הקושי הכרוך בכך. 3. הקושי הקיים ממילא ביחסי אישות באותה תקופה.
2 העניינים הראשונים מנוסחים (לדעתי) בצורה טובה יותר בגרסה הנוכחית: ”כיום - בעקבות חומרת רבי זירא - נחשבות כל היולדות ליולדות בזוב מפני שמתייחסים לכל דם שיוצא מגוף האישה כדם זיבה, וממילא כדי להשלים את תהליך ההיטהרות לבעלה לאחר הלידה, צריכה האישה להמתין עד תום הדימום ולאחריו תוכל להתחיל לספור שבעה נקיים ולטבול. לרוב מדובר בדימום שאורך כארבעה עד שישה שבועות לאחר הלידה. תקופה ארוכה זו מעוררת לעיתים קשיים בקרב בני זוג השומרים על הלכות טהרת המשפחה”. העניין השלישי לדעתי לא שייך לערך שלנו. אין זיקה סיבתית או רעיונית בין חומרת דמי טוהר לבין המלצה להימנע מיחסי אישות בתקופה זו. בברכה, משה כוכבי - שיחה 08:58, 12 ביולי 2022 (IDT)תגובה

בסדר, אני מקבל. מגבל - שיחה 09:24, 12 ביולי 2022 (IDT)תגובה