לדלג לתוכן

שיחה:אויגן טויבלר

תוכן הדף אינו נתמך בשפות אחרות.
הוספת נושא
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
תגובה אחרונה: לפני 4 שנים מאת צחי לרנר בנושא המשפט לא הגיוני (נדמה לי)

המשפט לא הגיוני (נדמה לי)[עריכת קוד מקור]

"אימו בת לשושלת רבנים ענפה, שהקפידה מאוד על לימודי בנה מכיוון שרצתה שימשיך כמשלח יד אבותיו, דבר שגרם לו בילדותו למורת נפש רבה".
אם אמו הקפידה על לימודיו הרי שלא רצתה כנראה שיהיה סוחר תבואה כאביו. ואילו במשפט הנ"ל כתוב ההפך: "מכיוון שרצתה שימשיך במשלח יד אבותיו". נא לבדוק את העובדות. דליה שיחהפינת המילה הטובה 07:54, 8 במאי 2007 (IDT)תגובה

ניסיתי למצוא את התשובה בגוגל, ולא הצלחתי. גיליתי משהו אחר. בערך נכתב: "הוא קיבל מכתב מאישה בשם סלמה שטרן שחיברה ספרים על תקופת האבסולוטיזם הנאור בגרמניה, בו ברגע גמר אומר להטיל עליה את מלאכת סדרת הספרים שהתכוון להוציא" (אגב, הטון של הניסוח "בו ברגע גמר אומר" אינו מתאים. ובכלל רצוי להמשיך ולשכתב את הערך. יש לי פרויקט חשוב אחר לעשות היום. אולי אתפנה בהמשך, בלי נדר).
והבעיה - לא מצוין כלל שהאישה הזאת הפכה לאשתו. יש בגוגל תמונה משותפת שלהם לצד ליאו בק. ונאמר על אשתו (זלמה, משום מה) שליאו בק היה האיש החשוב ביותר בחייה לצד בעלה אויגן. רגע, מעניין לבדוק משהו: זלמה שטרן; סלמה שטרן - אין ערך כמובן. דורית... :-) דליה שיחהפינת המילה הטובה 08:14, 8 במאי 2007 (IDT)תגובה
דליה תודה. כל הכבוד שקראת בעיון את הערך שלי. לצורך כתיבתו השתמשתי בארבעה מאמרים מתוך כתבי עת מקצועיים להיסטוריה, שכתבו חוקרים ידועי שם, כך שאין טעויות במקור, יתכן רק עיבוד לא נכון של הפרטים בערך שעשיתי לפי אותם מקורות. שני המקורות העיקריים הם מאמריהם של יצחק בער ושל בן-ציון דינור מתוך כתב העת ציון, נדמה לי משנת 1954, לאחר מותו של טויבלר.
  • ציטוט ממאמרו של בן ציון דינור (ע"מ ,76 ממוספר גם כע"מ 2): "האם היתה בת רב, אשה תקיפה מאוד, אני זוכר כיצד סיפר לי טויבלר שהיא החליטה שעליו להמשיך ולחדש את שלשלת התורה והרבנות, שנפסקה אתה... בדרך כלל היא הציקה לו כל כך, בדרישותיה הקפדניות, עד שפעם החליט לשים קץ לחייו..."
  • ציטוט ממאמרו של יצחק בער: "טויבלר קיבל מכתב מגברת אחת שכתבה ספרים על תקופת האבסולוטיזם הנאור בגרמניה. מיד החליט שהיא תוציא מפעל היסטורי מקיף של כמה וכמה כרכים בשם: "המדינה הפרוסית והיהודים"... הגברת שנועדה לעשות את העבודה הגדולה הנזכרת היתה סלמה שטרן, שהתחתנה אתו שנים אחדות אחר-כך". (ע"מ 72-73, ממוספרים גם כע"מ 2-3)
  • יתכן שישנה עוד סלמה שטרן, בכל מקרה אשתו של טויבלר בהחלט ראויה לערך משל עצמה. צחי לרנר 19:46, 8 במאי 2007 (IDT)תגובה
נראה שהתבלבלתי. חשבתי שהכוונה למשלח היד של האב, ואילו כאן הכוונה כנראה לאבותיה של אמו.
ולעניין השני: האם לא כדאי לכתוב בערך עצמו שסלמה שטרן נישאה לו שנים אחדות לאחר מכן? כרגע לא מצוין כלל עניין נישואיו. דליה שיחהפינת המילה הטובה 21:07, 8 במאי 2007 (IDT)תגובה
את מוזמנת לערוך, את המומחית לכך דליה. צחי לרנר 21:11, 8 במאי 2007 (IDT)תגובה
לגבי האב כתוב באותו מאמר של בן-ציון דינור באותו העמוד: "האב היה סוחר תבואה, בעל אמידות בינונית". אגב, למרות יחסה הנוקשה של אימו, מתאר בן-ציון דינור את יחסו האוהב והמכבד של טויבלר לאימו בזקנתה, לו היה עד בעת שהותו בברלין צחי לרנר 21:18, 8 במאי 2007 (IDT)תגובה


האם היה יהודי? נראה שכן. מדוע זה לא מצויין בגוף הערך? הדבר נכון גם בערך באנגלית שם בכלל אינו נמצא בקטגורויות של X-Y-יהודים..

למה לא מצויין ? צחי לרנר - שיחה 13:16, 17 בספטמבר 2019 (IDT)תגובה

מצויין שעסק ביהודים ושבעיירה בה נולד היו יו\הודים אך לא כתוב בפירוש שנולד למשפחה יהודית או שהוא בעצמו היה יהודי

ציטוט מתוך הערך: "ואמו בת לשושלת רבנים ענפה, שהקפידה מאוד על לימודי בנה מכיוון שרצתה שימשיך במשלח יד אבותיו".

תמונה[עריכת קוד מקור]

צחי לרנר, האם זו תמונתו? אם כן, ניתן להעלותה בשימוש הוגן לערך. ביקורת - שיחה 15:00, 21 בדצמבר 2018 (IST)תגובה

ביקורת, אין לי שמץ, צריך לבדוק. צחי לרנר - שיחה 15:16, 21 בדצמבר 2018 (IST)תגובה