מחצבות האורות, צרפת

מחצבות האורות, צרפת
מידע כללי
סוג arts venue, limestone quarry עריכת הנתון בוויקינתונים
מיקום Les Baux-de-Provence עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה צרפת עריכת הנתון בוויקינתונים
קואורדינטות 43°44′55″N 4°47′49″E / 43.748742°N 4.796887°E / 43.748742; 4.796887
www.cathedrale-images.com
מפה
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית
מחצבת האורות בפרובנס, מופע אורקולי על מצרים הפרעונית, אפריל 2024
החלל הפנימי במחצבות במקום שבו לא מוקרנים מיצגים אור קוליים

מחצבות האורות (בצרפתית: Carrières de Lumières) הוא מרכז אמנויות דיגיטליות בצרפת ברכס הרי האלפיל (אנ'),[1] בתוך שטח של מחצבות נטושות, המארגן תערוכות מולטימדיה בתוך תצורת אבן גיר בת יותר מ-20 מיליון שנה בשטח של 6,000 מ"ר. המחצבות ממוקמות ליד היישוב Les Baux-de-Provence (אנ'), במחוז בוש-דו-רון בחבל פרובאנס-אלפ-קוט ד'אזור.[2]

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

המחצבה[עריכת קוד מקור | עריכה]

שמה של המחצבה המאכלסת את מרכז האמנויות היה "Les Grands Fonds". מדובר במחצבה בשטח של כ-10 אלף מ"ר שממנה הופקה אבן גיר מעט גירנית, עדינה וצבעה לבן בדרך כלל, פרי דחיסה של סידן פחמתי על חול גירני. מאובנים ימיים נמצאו בסלע. שמה של אבן זו הוא "אבן דרומית" או "אבן les Baux", שכן בדרום צרפת מקובל לקרוא לאבן המופקת ממחצבה בשם עיירת מוצאה. העיר המוקפת חומה באו דה פרובנס נבנתה עם אבן מסוג זה, וכך גם הטירה הממוקמת בה.

במהלך המאה ה-19, עם הצמיחה שנבעה מהמהפכה התעשייתית, היה ביקוש גדול לאבן בנייה והחלו לנצל מחצבות שונות ברחבי האזור. כולל אלה שנמצאו בעיירה השכנה Fontvieille, Bouches-du-Rhône (אנ'), שאבן שלה זכתה להערכה רבה יותר מזו שהופקה ממחצבות אלה. לאחר מלחמת העולם הראשונה, חומרי בנייה כגון פלדה ובטון החליפו את האבן בתחום הבנייה והביקוש לאבן מהחצבות ירד, עד לסגירתן הסופי ב-1935.

מרכז אמנויות[עריכת קוד מקור | עריכה]

בשנת 1935 הפסיק המקום לתפקד כמחצבה, השימוש הראשון בו לאמנויות היה כמקום לסרט Le Testament d'Orphée משנת 1959 של ז'אן קוקטו שהיה משורר, סופר, מחזאי, תסריטאי, במאי קולנוע וצייר צרפתי. בשנות ה-70 של המאה ה-20, תחת הכותרת La Cathédrale d'Images (קתדרלת התמונות), המקום אירח מופעים אור-קוליים.

ב-2008, ראש היישוב Les Baux-de-Provence הסמוך למחצבות, הפסיק את החוזה עם החברה שיצרה את פרויקט קתדרלת התמונות והעביר את הניהול לחברה האחראית על אתרי תרבות בצרפת. הוא שינה את שם האתר ל-Carrières de Lumières. באתר הוספו כ-70 מקרני וידאו המציגים תערוכות זמניות המשלבות וידאו ומוזיקה סביב אמנים סמליים כמו פיקאסו, שאגאל או ואן גוך. וגם נושאים אחרים כמו מצריים הפרעונית ועוד. המופעים מוצגים על גבי הקירות בחללים הפנימיים המחצבות וגם על גבי הרצפה.

גלריית תמונות[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מחצבות האורות, צרפת בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]