ל. רון האברד

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ל. רון האברד
L. Ron Hubbard
לידה 13 במרץ 1911
Tilden, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
פטירה 24 בינואר 1986 (בגיל 74)
Creston, ארצות הברית עריכת הנתון בוויקינתונים
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
אירועים משמעותיים
שם עט Barry Randolph עריכת הנתון בוויקינתונים
עיסוק סופר מדע-בדיוני ופנטזיה, מפיק מוזיקלי, מלחין
מקום לימודים אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, Queen Anne High School, בית הספר התיכון הלנה עריכת הנתון בוויקינתונים
שפות היצירה אנגלית עריכת הנתון בוויקינתונים
תקופת הפעילות מ-1947 עריכת הנתון בוויקינתונים
הושפע מ אליסטר קראולי, אלפרד קוז'יבסקי עריכת הנתון בוויקינתונים
בן או בת זוג
  • Margaret Grubb (13 באפריל 193324 בדצמבר 1947)
  • Sara Northrup Hollister (10 באוגוסט 1946יוני 1951)
  • Mary Sue Hubbard (מרץ 195224 בינואר 1986) עריכת הנתון בוויקינתונים
צאצאים קוונטין האברד, Ronald DeWolf, Diana Hubbard עריכת הנתון בוויקינתונים
פרסים והוקרה
www.lronhubbard.org
חתימה עריכת הנתון בוויקינתונים
לעריכה בוויקינתונים שמשמש מקור לחלק מהמידע בתבנית


שגיאות פרמטריות בתבנית:הפניה לערך מורחב

פרמטרים ריקים [ 2 ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

ערכים מורחבים – סיינטולוגיה, הכנסייה הסיינטולוגית

לפאייט רונאלד "ל. רון" האברדאנגלית: Lafayette Ronald Hubbard‏; 13 במרץ 191124 בינואר 1986), היה סופר מדע-בדיוני ופנטזיה אמריקאי. מייסדה של כנסיית הסיינטולוגיה; המוגדרת כ"דת שנויה-במחלוקת" – ואף במקומות רבים כ"כת"; ומחברו של הספר בנושא זה "דיאנטיקה" (יום פרסום הספר הפך מאוחר יותר לאחד מחגי הסיינטולוגיה). ב-2006 הוכר על ידי "ספר השיאים של גינס" כסופר הפורה בעולם, בשל העובדה שכתב כ-1,080 ספרים שתורגמו ללא פחות מ-70 שפות זרות.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

לפאייט רונאלד האברד נולד בתחילת המאה ה-20 בטילדן, נברסקה שבארצות הברית. בנו של הארי רוס האברד, קצין בצי ארצות הברית, ולדורה מיי, מורה בהכשרתה. בשל עיסוקו של אביו, המשפחה נסעה רבות. האברד הצעיר עצמו ערך מסעות רבים באוקיינוס השקט ובאסיה. בשנות ה-20 לחייו, החל האברד בקריירה ספרותית מצליחה – בתקופה זו פרסם האברד מאות ספרים וסיפורי מעשיות, ובז'אנרים שונים – מערבונים, בלשים, הרפתקאות, פעולה, מדע-בדיוני ופנטזיה, כשהידוע שבהם הוא ספר המדע-בדיוני "שדה קרב ארץ".

קריירה זו נקטעה במהלך מלחמת העולם השנייה, עת התגייס האברד לצבא האמריקאי ושירת כקצין מודיעין בצי ארצות הברית.

דיאנטיקה וסיינטולוגיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

ערך מורחב – דיאנטיקה

בשנת 1950 פרסם האברד את ספרו "דיאנטיקה: המדע המודרני של בריאות הנפש", שסימן מפנה בכתיבתו. הספר תיאר מערכת של שיטות שיועדו לפתור תחושות ורגשות בלתי רצויים, אי-רציונליות ומחלות פסיכוסומטיות. הוא הפך לרב-מכר, ובעקבותיו קמו קבוצות ומרכזים של דיאנטיקה. המשך פעילותו של האברד בתחום זה הביא להקמת היסודות התחילתיים בסיינטולוגיה, שהרחיבה את שיטת הדיאנטיקה. בנוסף, הוא פיתח תאוריה קוסמית מיסטית המתארת התערבות חייזרים בכדור הארץ.

הסיינטולוגיה סחפה אחריה מאמינים רבים ברחבי העולם. במהלך שנות ה-60 התרבו מוסדות וכנסיות הסיינטולוגיה, שלימדו את שיטותיו של האברד. הונו הכספי בתקופה זו נאמד במאות מיליוני דולרים. התנועה משכה ביקורת רבה, ונגד אנשיה, כולל האברד עצמו, התנהלו הליכים משפטיים במספר מדינות.

בעקבות ממצאי חקירה של משטרת ניו-זילנד, על אודות פעולותיה הבלתי-חוקיות של כנסיית הסיינטולוגיה, גורש האברד מהמדינה. בין היתר, יוחסו לו התבטאויות המעידות על אופייה ומטרותיה של הכת ובהן: "התוקפים את הסיינטולוגיה הם עבריינים"[1]; "לכתוב מלה בפרוטה הרי זה מגוחך; אם מישהו רוצה לעשות מיליונים הדרך הטובה ביותר היא לייסד דת חדשה"; "הפסיכיאטרים מגדילים ביודעין את מספר המטורפים בעולם כדי להרבות את רווחיהם" ובמכתב מדיניות לאודיטורים: "כשמישהו נרשם [לקורס] חשבו עליו כעל מי שמצטרף לעולמי עד; לעולם אל תרשו פתיחות דעת!... אל תניחו להם אף פעם להתלבט בקשר להיותם סיינטולוגים. הארגונים הטובים ביותר בהיסטוריה היו ארגונים נוקשים ודבקים במטרה".

לימים, בנו הבכור[2]רון האברד ג'וניור (Ron DeWolf / Ron Hubbard Jr‎.‎), שהיה סיינטולוג בכיר במוסד העליון מעל לכלל כנסיות הסיינטולוגים שהיו כפופות אליהם ברחבי העולם, החליט להתראיין לתקשורת ולספר את חוויותיו השליליות כנגד הסיינטולוגיה, שאותו כינה "ארגון פשע", וכנגד אביו ל. רון הבארד, שאותו הגדיר בכורו כ"נוכל ורודף בצער[2]. בנו השני קוונטין האברד (אנ') שהיה גם היה סיינטולוג בכיר בארגון, התאבד בשאיפת גז.

האברד האב מת ב-24 בינואר 1986, ככל הנראה משבץ.

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ל. רון האברד בוויקישיתוף

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]