לדלג לתוכן

טיוטה:נעם אפטר

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

נעם אפטר (3 באוקטובר 1980 - 27 לדצמבר 2002) היה סמ"ר בצנחנים, תלמיד בישיבת עתניאל, תושב היישוב שילה, נרצח בפיגוע בישיבת עתניאל.

ביוגרפיה[עריכת קוד מקור | עריכה]

נעם אפטר נולד בשילה שבישראל הוא היה שלישי מבין עשרה ילדים ליוסף ופרחיה אילה.

נעם החל את לימודיו בשילה, בבית-הספר היסודי הממלכתי-דתי 'אהל שילה' והמשיך לחטיבת-הביניים בבית אל. בגיל 15 עבר ללמוד בישיבה התיכונית של 'בני עקיבא' 'כפר הרוא"ה', וסיים את חוק לימודיו בהצלחה. בגיל הנעורים הצטרף נעם לחברה להגנת הטבע כחבר בחוג הסיור והדריךטיולים ברחבי הארץ. הוא פרח והיה מהדמויות המובילות בחוג. גם לאחר שבני גילו כבר הפסיקו להגיע לסיורים, המשיך לשמור איתם על קשר ויחד יצרו מעין קבוצה, שהייתה נפגשת מדי פעם לשבתות משותפות. גם בתנועת הנוער 'בני עקיבא' היה פעיל ולימים היה למדריך. במרס 2000 התגייס נעם לצה"ל, לחיל-צנחנים. לאחר שסיים מסלול יצא לקורס מ"כים אותו עבר.

נפילתו בפיגוע[עריכת קוד מקור | עריכה]

נפל בפיגוע בעתניאל ביום כ"ג בטבת תשס"ג (27.12.2002) היה זה יום שישי. נעם, שהיה אחראי בישיבה על תורני המטבח, עמל וטרח משעות הצהריים - יחד עם שלושה תורנים נוספים - על ארגון האוכל וסידור חדר האוכל. באותה שבת התארחה בישיבה קבוצה מישיבת 'הר עציון'. הערב ירד והסועדים התכנסו בחדר האוכל כאשר שני מחבלים מתנועת הג'יהאד האסלאמי, מחופשים לחיילים וחמושים ברובי אם- 16 ורימוני יד, הצליחו לחדור לישיבה. מיד עם כניסתם לישיבה פתחו המחבלים באש לכל עבר. הם התקדמו - תוך כדי ירי - אל המטבח ונכנסו אליו דרך דלת השירות האחורית. באותה שעה סיימו נעם ושלושת תורני המטבח לסדר את המנות העיקריות על צלחות ההגשה ועמדו להוציאן לחדר האוכל. נעם, שקלט את המתרחש, גילה תושייה ונעל מיד את דלת ההזזה המפרידה בין המטבח לחדר האוכל, שישבו בו אותה עת עשרות סועדים - מורים ותלמידים. בכך חרץ את גורלו אך מנע אסון כבד יותר. הוא לא הספיק לשלוף את אקדוחו האישי בטרם נהרג מאש המחבלים שפגעו בו בגבו. המחבלים, שלא הבחינו בבריח הקטן שבצד הדלת המובילה לחדר האוכל, לא הצליחו לפרוץ אותה. חלק מהיושבים בחדר האוכל, שנשאו עימם נשק, השיבו אש לעבר המחבלים. לוחמים מגדוד 'לביא' שנזעקו למקום חיסלו את המחבלים לאחר קרב.

נעם הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בשילה. הותיר הורים, חמש אחיות ושלושה אחים. עימו נפלו טוראי יהודה במברגר, צבי זימן וגבריאל חוטר. עוד מספר חיילים ואזרחים נפצעו.