לדלג לתוכן

ויקיפדיה:רשימת ערכים במחלוקת/:הסתננות מאפריקה לישראל (ארכיון)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

דף זה הוא דף ארכיון של דיון או הצבעה שהסתיימו. את המשך הדיון יש לקיים בדף השיחה של הערך או הנושא הנידון. אין לערוך דף זה.

לראש הדף
לתחתית הדף

<:הסתננות מאפריקה לישראל

  • תאריך תחילת ההצבעה: 21:43, 10 ביולי 2012 (IDT)
  • תאריך סיום ההצבעה: 21:42, 17 ביולי 2012 (IDT)

דיונים קודמים[עריכת קוד מקור]

המשך הדיון[עריכת קוד מקור]

עמדת הצד הראשון - מסתננים ומבקשי מקלט אפריקאים בישראל[עריכת קוד מקור]

השם הנוכחי "הסתננות מאפריקה לישראל" מוטה, מכיוון שהוא מייצג רק צד אחד בדיון לגבי האוכלוסיה בה עוסק הערך. זאת בניגוד לעיקרון הניטרליות של ויקיפדיה. מבין המונחים האפשריים - מסתננים, מבקשי מקלט ופליטים - נראה לי שמבקשי מקלט מדויק ביותר כי זה מעמדם הרשמי. אבל בשל טענות שגם פה יש הטייה כלשהי והעובדה שאכן יש גורמים המכנים את האוכלוסיה בה עוסק הערך "מסתננים", שילוב בין שני הגורמים האלו יהיה הפשרה הטובה ביותר שלא תכלול הטיות. כך שההצעה היא להחליף את שם הערך ל-"מסתננים ומבקשי מקלט אפריקאים בישראל".

ממשלת ישראל, שהיא הגוף הרשמי המטפל בנושא, משתמשת בכינוי המשולב בפרסומיה. כך לדוגמא:

  1. אוֹרי טל, ‏מסתננים ומבקשי מקלט מסודן בישראל, באתר מרכז המחקר והמידע (ממ"מ) של הכנסת
  2. גלעד נתן, ‏נתונים על פשיעה של מסתננים ומבקשי מקלט וכנגד מסתננים ומבקשי מקלט, באתר מרכז המחקר והמידע (ממ"מ) של הכנסת

במקרים היחידים בהם מופיעה רק המילה מסתננים בשם הדו"ח מדובר על התייחסות ישירה לאופן כניסתם לארץ, כגון הדו"ח - גלעד נתן, ‏הטיפול במסתננים מגבול מצרים, באתר מרכז המחקר והמידע (ממ"מ) של הכנסת. גם בדו"ח זה משתמשים בשני המונחים במשולב, כגון "נתונים על מסתננים ומבקשי מקלט" (עמוד 2) או "בתחילת גל המסתננים הנוכחי בלטה קבוצת מבקשי המקלט מסודאן" (עמוד 2). כלומר, המונח "מסתננים" משמש לתיאור כניסתם לישראל, בעוד שהמונח "מבקשי מקלט" משמש לתיאור מעמדם החוקי בישראל.

אין סיבה שוויקיפדיה תנקוט בעמדה חד-צדדית יותר מאשר ממשלת ישראל. זאת בעיקר כשמבקשי מקלט (asylum seeker) הוא המעמד המשפטי העולמי המשמש את ארגון האו"ם, כמו גם את המדינות הרבות האחרות אליהן הגיעו מבקשי מקלט מאפריקה. יש להדגיש שהמונח "מבקשי מקלט" מעיד רק על כך שהאדם מבקש מקלט ולא על כך שהוא זכאי למעמד של פליט (ראו כאן וכאן). לכן מדובר במונח המתאר עובדה אובייקטיבית - עצם הגשת בקשת מקלט - בין אם הבקשה תאושר ובין אם תידחה.

חיזוק נוסף לכך שמסתננים אינה מילה ניטרלית ניתן למצוא בביקורת מארצות שונות בעולם כלפי ישראל, על כך שהיא מכנה באופן הזה את מבקשי המקלט. דוגמאות פה ופה. כמו כן נטען שישראל משתמשת בכינוי "מסתננים" לצרכי פנים, אך בדו"חות של נציבות הפליטים של האו"ם מכנים את אותה האוכלוסיה "מבקשי מקלט ופליטים" בהתאם לנתונים שמגישה להם ישראל. ציטוט בנושא מפה: "באחד הדו"חות הסטטיסטיים של נציבות האו"ם לפליטים נכתב, כי בראשית 2011 היו בישראל 25,471 פליטים, או מהגרים אפריקאים במעמד דומה, מספר זהה כמעט למספר ה"מסתננים" באותה עת. מקור המידע (כך בדו"ח): ממשלת ישראל."

בנוגע לכך שמעמדם הרישמי הוא של מבקשי מקלט, הנה ציטוט של ניצן הורביץ בעת שכיהן כיו"ר הוועדה המיוחדת לבעיית העובדים הזרים: ”יכול לטעון שהם מהגרי עבודה, אבל מעמדם הרשמי הוא של מבקשי מקלט. הם מגישים בקשה, וצריך לברר אותה. השאלה, אם מבררים או לא מבררים.” (ניצן הורוביץ, http://oknesset.org/committee/meeting/5062).

בעיה אחרת שנוצרת משם הערך במתכונתו הנוכחית היא שבמקרים רבים ישנם קישורים למקורות שמתייחסים למבקשי מקלט ואף מבקרים את השימוש במילה מסתננים, בעוד בערך עצמו המשפטים הנובעים מהמקורות האלו משוכתבים באופן גורף ל"מסתננים", בהתאם לשם הערך. במצב בו שם הערך יהיה "מסתננים ומבקשי מקלט אפריקאים בישראל" לא תהיה בעיה כזו וניתן יהיה להתייחס בגוף הערך לשני המונחים (מבקשי מקלט/מסתננים) בהתאם להקשר המתאים. Shaylaad - שיחה 22:44, 8 ביולי 2012 (IDT)

עמדת הצד השני - הסתננות מאפריקה לישראל[עריכת קוד מקור]

אני חושב שהשם הנוכחי (הסתתננות מ...) הוא הנכון והוא הנייטרלי כי האנשים האלה אכן מסתננים - חוצים את הגבול בלא היתר. הדברים נכתבו בהרחבה בדף הארכיון המצורף לעיון הקהילה. לכן, אני סבור שהשם המוצע "מבקשי מקלט ומסתננים..." או "פליטים" איננו נייטרלי ואף חוטא לאמת. אין לכלול את התוספת "מבקשי מקלט" לשם הערך כי תוספת זו תיהיה בלתי נייטרלית. גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 21:39, 10 ביולי 2012 (IDT)

יש ויכוח כיצד לקרוא לאותם אפריקנים: פליטים, מבקשי מקלט, מהגרי עבודה, אולי יש עוד אפשרויות. למזלנו, איננו צריכים להיכנס לדיון הזה בהקשר של שם הערך, משום שלכל הדעות מדובר במסתננים, כלומר מי שעברו את הגבול ללא בקשת רשות. ממילא, השם "מסתננים ומבקשי מקלט" הוא טעות לוגית, משום שאין הצדקה לו' החיבור שבשם הזה. לא מדובר בשתי קבוצות שונות, גם מבקשי המקלט הם מסתננים. נרו יאירשיחה • כ"א בתמוז ה'תשע"ב • 01:23, 11 ביולי 2012 (IDT)

דיון[עריכת קוד מקור]

לפי מה שאני מבין מעטים ביקשו מקלט, רבים (אך לא כולם) הם פליטים אבל כל אלו בהם עוסק הערך הגיעו שלא בהיתר ולפיכך - מסתננים. מדובר במכנה משותף המאחד את כל אלו עליהם מדבר הערך שכן גם מבקשי המקלט הסתננו. (אחרי שראיתי את הקישור אני מבין שבעצם חזרתי על תשובות של סגן השר דני אילון לדברי ח"כ הורוביץ שהובאו לעיל.) סבתי שנולדה בברלין הסתננה לבריטניה חודשים מספר לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה. האם זה אומר שהיא לא הייתה פליטה?
מדוע, כל עוד הם הסתננו, לא להסתפק בשם זה? כי ממשלת ישראל לא הסתפקה בו? כי אנחנו צריכים להתבייש בפני המקורות אליהם הערך מקשר? ‏ישרוןשיחה 22:26, 10 ביולי 2012 (IDT)
החוק למניעת הסתננות הוצג בפני הכנסת כאמצעי להתמודדות עם הפדאיון - מחבלים פלסטינים שחדרו לישראל למטרות חבלניות. מי שנכנס לישראל או שוהה בה בניגוד לחוק הכניסה לישראל אינו "מסתנן". למעשה, חדרו לכאן יותר שוהים בלתי חוקיים ממדינות אירופה ואסיה מאשר ממדינות אפריקה ([1]). ליאור पॣ • כ"א בתמוז ה'תשע"ב • 09:27, 11 ביולי 2012 (IDT)
בנוסף בדין הבינלאומי כניסה שלא כחוק לארץ בשל מצב פליטות אינה עבירה ולכן ההסתננות אינה רלוונטית לאלו מהם שאכן פליטים. Shaylaad - שיחה 10:07, 11 ביולי 2012 (IDT)
ליאור: הערך הסתננות מגדיר כל כניסה בלתי חוקית למדינה כהסתננות. החוק האמור נועד למניעת הסתננות למטרה מסויימת.
Shaylaad: חיפשתי חוק כזה וכל מה שמצאתי מדבר על היחס לאחר שנכנס, אפשר לראות חוק כזה המחייב מדינה לאפשר לפליטים להיכנס אליה? אם לא הרי כניסתם היא בניגוד חוק הישראלי האוסר את כניסתם וכמו כל כניסה למדינה שלא כחוק שמה הוא הסתננות.
עוד לא הגעתי להחלטה ולכן עוד לא הצבעתי, אשמח אם תענו על שאלותי. ‏ישרוןשיחה 19:46, 11 ביולי 2012 (IDT)
שלום ישורון. יש לכך מגוון סיבות. אחת מהן היא שהערך עוסק לא רק בתופעת הכניסה אלא גם בתיאור האוכלוסיה הזו, מאפייניה פה והיחס אליה בישראל עצמה, מאחוזי פשיעה ובריאות לטענות נגדם. מכיוון שבקשות במקלט הן הגורם הישיר לכך שאותם אנשים לא מגורשים וזה גם מסביר את התופעה זה משמעותי לפחות אם לא יותר מאופן כניסתם. ישנם אלפי אנשים ששוהים בישראל לאורך שנים והכול באופן חוקי לגמרי עם אשרות ממשרד הפנים והדבר היחיד שעשו ולא היה חוקי היה אופן כניסתם לפה כך שלאפיין אותם רק לפי ההסתננות מוטה. במיוחד שבאמנת הפליטים מתייחסים במופרש לכך שכניסה שלא כחוק למדינה בשל פליטות אינה נחשבת כעבירה, מכיוון שישראל לא רק שחתומה על האמנה אלא היא אחת ממנסחותיה היא מחוייבת באופן חוקי לדברים הכתובים בה, כך שזה גם ענין של חוק. פרט לכך כפי שציינתי למטה באוכלוסיה זו כלולים גם אנשים שלא הסתננו כי נכנסו באופן אחר או שנולדו פה להורים שנכנסו לפני שנים. זאת מעבר לכך שבעולם מקובל להתייחס לאוכלוסיות כאלו כמבקשי מקלט ולכן והמונח מסתננים נתקל בביקורת מארצות רבות ומהאו"ם בשל היותו שלילי, אם תיאור הוא שלילי הוא לא ניטרלי, ללא קשר לעניני בושה או משהו אחר. Shaylaad - שיחה 12:10, 12 ביולי 2012 (IDT)
בנוסף ראיתי שמחקו את מה שכתבתי על האמנה קודם כי זו הייתה תשובה לטרול. לכן אני מפנה אותך ואחרים לחלק "סגירת הדיון בנוגע למצרים" בקישור לדיונים קודמים בכדי לראות פירוט של הסעיפים הרלוונטים באמנת הפליטים והסבר. Shaylaad - שיחה 12:38, 12 ביולי 2012 (IDT)
אם נמחקו בשגגה עריכות מועילות, אפשר להחזירן מהגרסאות הקודמות. גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 12:42, 12 ביולי 2012 (IDT)
נראה לי שההפניה לסעיפים באמנת הפליטים בחלק של דיונים קודמים היה החלק היחיד שנמחק והיה חשוב, מכיוון שכתבתי זאת שוב פה אין טעם. תודה. Shaylaad - שיחה 12:47, 12 ביולי 2012 (IDT)
תגובות למתנגדים. לא ביקשו להכניס פליטים (שאכן פחות ניטרלי) לשם הערך, אלא מבקשי מקלט שהינו מצב משפטי וקשור לעובדות ולכן ניטרלי לכל הפחות כמו מסתננים אם לא יותר. ראו הגדרה: מבקש מקלט - אדם שנמלט מארצו למדינה אחרת, והוא מבקש ממדינה זו הגנה. במדינה שהגיע אליה מעמדו נבחן: האם הוא זכאי למעמד של פליט או שאינו זכאי למעמד כזה? אם איננו זכאי - יגורש. עד שתתקבל ההחלטה בעניינו, הוא מוגדר כ"מבקש מקלט". במקרה של ישראל לא תמיד נבחן המעמד בגלל ענין ההגנה הקבוצתית, אבל בכל מקרה רובה המוחלט של האוכלוסיה בה עוסק הערך עונה להגדרה זו כי ביקשו מקלט בפועל, אלו שלא כבר גורשו.
בנוסף לגבי ו החיבור, שתי האוכלוסיות כמעט זהות אך אינם כאלו לחלוטין כך שו החיבור נכונה ומגיעה מדו"חות ממשלתיים רישמיים. Shaylaad - שיחה 10:26, 11 ביולי 2012 (IDT)
הדו"חות מוגשים לממשלה ולועדות המתקיימות בה שחלקן מוגדרות ממשלתיות, לכן אמרתי ממשלת ישראל. אין לי בעיה להתייחס לזה ככנסת ישראל במקום כי זה לא נראה לי החלק העקרוני. הנקודה היא שההתיחסות בדו"וחות רישמיים של המדינה היא מתמיד משולבת, יוצא הדופן הוא בדו"וחות שמתייחים לאקט הכניסה עצמו. בכל מקרה בו מדובר על השוהים בארץ משולבת המילה מבקשי מקלט, אם בכותרת הדו"ח או אם בתוכנו. זה גם הגיוני כי שמישהו שוהה פה כמה שנים המעמד שלו בתוך הארץ רלוונטי יותר מאשר אופן הכניסה שלו. ובכל מקרה ממש אין שיווין בין עבריינות לשאר הדברים, בגלל המעמד השונה של כניסה לא חוקית שהיא קשורה לפליטים, בהנחה שנבחן שהם כאלו. למעשה העובדה שהסתננות מעלה אסוציאציה של עבריינות זה חלק ממה שהופך אותה לפחות ניטרלית. Shaylaad - שיחה 13:35, 11 ביולי 2012 (IDT)
בכל מקרה הדיון כאן אינו האם הם פליטים או לא כי ההצעה מתייחסת להוספת "מבקשי מקלט" לשם הערך וכפי שכבר נאמר זה מצב משפטי שאינו מרמז בהכרח על פליטות אמיתית אלא על עצם הגשת בקשה והמעמד הנובע מכך. החלק של פליטים מתקשר בכך שפליטות מבטלת הסתננות, מכיוון שההצעה כוללת השארה של מסתננים ולא מבטלת את החלק הזה זו סטייה מהעיקר. Shaylaad - שיחה 17:41, 11 ביולי 2012 (IDT)
פה היו מספר משפטים של כותבים אחרים שהוסרו, אני מציינת זאת כדי למנוע בלבול. Shaylaad - שיחה 12:27, 12 ביולי 2012 (IDT)
לא ממש קיבלתי תשובה: האם החוק שאוסר על כניסתם לארץ הוא תקף וחוקי גם כשמדובר במבקשי מקלט?
אני לא רואה סיבה לשנות את שם הערך בגלל תחושות שיש לאנשים כלפי המילה "מסתננים", לעתים הסתננות היא מעשה נאצל. העובדה שהם הסתננו לא מחייבת התנהגות עבריינית. אין שום סיבה להסביר את ההסתננות בשם הערך כדי לומר שהם לא מסתננים רעים אלא מסתננים טובים, אפשר להסביר את הסיבות להסתננות בערך עצמו. הערך לא עוסק באלו שנכנסו לארץ באופן חוקי אלא באלו שנכנסו באופן לא חוקי מהם מבקשי מקלט, מהם אחרים, מהם פושעים ומהם אנשים מהוגנים אך המכנה המשותף לכולם שכולם הסתננו. לתשובה אודה, ‏ישרוןשיחה 14:17, 12 ביולי 2012 (IDT)
מכיוון שהערך עוסק בחייהם ובנתונים עליהם שהם םפה הוא עוסק גם במסתננים וגם במבקשי המקלט, שתי אוכלוסיות שחופפות כמעט לחלוטין אך אינן זהות. לדוגמא שמדובר על פשיעה או מחלות ומדווח על דברים לא נכתב במפורש על אינדוידואלים כך שלא ניתן לדעת אם המספרים כוללים רק מסתננים או גם מבקשי מקלט שנכנסו בטיסה לדוגמא. לכן בתוך הדו"וחות ההתיחסות היא בדרך כלל משותפת, דהיינו מסתננים ומבקשי מקלט. בנוגע לחוק על פי סעיף 31 באמנת הפליטים כניסה לארץ באופן לא חוקי בשל פליטות במטרה לבקש מקלט אינה מהווה עבירה על החוק. ישראל חתומה על האמנה ולכן הסעיפים באמנה מחיבים את ישראל כחוק בינלאומי. כניסה באופן לא חוקי היא תמיד בשל חוקי אותה ארץ כי אחרת לא היה מדובר על כניסה לא חוקית, כך שבעצם האמנה קובעת שמה שלא חוקי על פי חוקי מדינה בנסיבות מסויימות אינו נחשב עבירה על החוק בנסיבות ספציפיות, מה שהופך את הכניסה הלא חוקית ללא רלוונטית בחלק מהמקרים כי זו כבר אינה עבירה. השוואה שאולי תבהיר את זה היא "החזקת מריחואנה אינה חוקית". אבל במקרים בהם לאדם יש רישיון רפואי ההחזקה אינה נחשבת עבירה. באותו אופן כניסה לישראל באופן מסוים אינה חוקית אלא אם כן חלות נסיבות המתאימות לסעיף באמנה ואז העבירה אינה רלוונטית ולא ניתן להתייחס אליה כאל עבירה בנסיבות בהן לא חל הסעיף. כאן נכנסת השאלה כמה מהם פליטים באמת, אבל מספיק שיש אחוז קטן כדי שההסתננות לא תהיה הגורם הרלוונטי בהתיחסות אליהם. Shaylaad - שיחה 14:30, 12 ביולי 2012 (IDT)
אני מביאה קטע מויקיפדיה האנגלית שמתייחס למהגרים לא חוקיים בהקשר של בקשות מקלט. על פי שאלות ששאלתי משפטנים שעוסקים בדין בנילאומי הקטע מדוייק. קישור
The status of "unauthorized immigrant" may coincide with or be replaced by the status of "asylum seeker" for emigrants who have escaped a war or repression and have unlawfully crossed into another state. If they are recognized as "legitimate" asylees by the destination state, they will then gain status. However, there may be numerous potential asylees in a destination state who are unwilling to apply or have been denied asylum status, and hence are categorized as "unathorized immigrants" and may be subject to punishment or deportation. However, Article 31 of the Convention Relating to the Status of Refugees prohibits the Contracting States from imposing penalties on refugees for their illegal enter or presence, who come directly from a territory where their life or freedom are threatened.
כלומר שהסטטוס של מהגר לא חוקי (או מסתנן לענינינו) מתקיים במקביל למבקש מקלט או שמבקש מקלט מקבל קדימות על סטטוס המהגר הלא חוקי. Shaylaad - שיחה 14:35, 12 ביולי 2012 (IDT)
זה מוציא את הדברים מהקשרם. מדובר בחבר'ה שהסתננו לישראל לא כי בגלל סכנה בארצם אלא כי הם מבקשים לשפר את מצבם הכלכלי. לכן אינם "פליטים" ומכאן שאינם גם "מבקשי מקלט". גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 14:38, 12 ביולי 2012 (IDT)
שוב אתה טוען הוצא מהקשרו על בסיס דעה שלך, גם אם זו דעה נפוצה בישראל. כרגע בישראל אין נתונים עובדתיים בנושא כי מסרבים לבדוק, שאין נתונים עובדתיים במקום אחד עושים הנחות על סמך מידע קיים ולא על סמך טענות. בארצות בהם נבדקו אוכלוסיות זהות המגיעות מאריתראה וסודן רובם הוכרזו כפליטים. בכל מקרה אני שבה ומעלה את זה רק כי מתעקשים על זה שהם לא כאלו ושבה ומדגישה שבכל מקרה ההצעה היא לגבי מבקשי מקלט שזה סטטוס ניטרלי, ככה הוא נחשב בכל העולם והוא מדבר על עובדה אחת, האם ביקשו מקלט או לא. יש סטטוס פליט יש סטטוס מבקש מקלט, הם לא זהים אם כי לעיתים אחד מוביל לאחר. לומר "הם אינם מבקשי מקלט" כי אינם פליטים זו פשוט טעות. אדם מבקש מקלט גם אם בקשתו תדחה בסוף, זה ההבדל בין "מבקש" לפליטShaylaad - שיחה 14:43, 12 ביולי 2012 (IDT)
כל זה איננו משנה, משום שהם אינם נרדפים במצרים. הם מסתננים ממצרים לישראל כדי לשפר את תנאי חייהם. נרו יאירשיחה • כ"ג בתמוז ה'תשע"ב • 15:00, 13 ביולי 2012 (IDT)
אני מסכים שהשם הנוכחי אינו מפרט, הוא לא מזכיר שבין המסתננים יש פליטים. הוא גם לא מזכיר שבין המסתננים יש מבריחים, מרגלים, מחבלים וסתם פושעים הבורחים מהחוק בארץ זו או אחרת. אה, שכחתי, השם גם לא מזכיר שבין המסתננים יש מהגרי עבודה, כן, הרבה מהגרי עבודה ובין מהגרי העבודה האלה יש לא מעט מתחזים לפליטים, כדי לקבל מעמד במדינה בעלת רמת חיים גבוהה יחסית וכדי שיוכלו לשבת בה ולעבוד לפרנסתם ולפרנסת משפחותיהם - מהגרי עבודה. נדמה לי שאין מחלוקת על כך שמרבית המסתננים הם מהגרי עבודה, לכן, אם רוצים לשנות את השם, יש מקום לחשוב על השם הסתננות מהגרי עבודה מאפריקה לישראל. ואולי עדיף לא לעשות שום שינוי? בברכה. ליש - שיחה 16:33, 13 ביולי 2012 (IDT)
זה שהם מגיעים לפה ממצרים לא משנה את מצב הפליטות שלהם, זאת מכיוון שבמצרים לא מתחייבים לא לחזירם לארצות המוצא שלהם, אי ההחזרה זה הסעיף המשמעותי ביותר באמנת הפליטים ובכול מקום בו לא מתחייבים לא להחזירם הם נחשבים עדיין נרדפים וזכאים להמשיך למדינות אחרות. שלום ליש, חלק גדול מהבעיה הוא בדיוק חוסר מידע מהימן שגורם לטענות לא מבוססות, אתה אומר שאיך חולק שרובם מהגרי עבודה, אבל בארץ לא בודקים את הנושא ורק מפריחים טענות. מכיוון שבארץ *אין* נתונים מהימנים הנתונים הכי טובים הם נתונים עולמיים על אותה אוכלוסיה במקומות בהם כן נבדקו, לכן הבאתי את הנתונים לגבי אחוזי ההכרה באריתראים וסודנים כפליטים במדינות אחרות אליהם הם גם בורחים, מזה ניתן לראות שלא רק שבשאר הארצות רובם פליטים אלא מדובר ברוב מוחלט. למעשה אם אכן היה מדובר במהגרי עבודה לא הייתה כול מניעה לגרשם ולא היה על כך גינוי בעולם או הפרה של אמנת הפליטים, אם כך "מה מונע לבדוק את הנושא במקום לספק להם הגנה קבוצתית?" ובכול מקרה מכיוון שהשם מבקשי מקלט מראה על עצם הבקשה ללא שיפוט לגבי הקבלה בסוף זה משהו ניטרלי ועובדתי כי הם אכן מגישים בקשה. בנוגע לפושעים, פשיעה לצערנו יש בכול אוכלוסיה. אבל נכון לעכשיו דו"וחות בנושא מראים כולם שאחוזי הפשיעה בקרב מבקשי המקלט הינו נמוך מזה באוכלוסיה הישראלית. השם מסתננים בהחלט כולל בתוכו את ענין המעבר על החוק ולא רק זה אלא בגלל ההקשר ההיסטורי לפדאון הוא גם כולל בתוכו קישור שלילי מעבר לסתם כניסה לא חוקית או פשוט המונח "מהגר לא חוקי". מכיוון שהשם החדש כולל את החלק מסתננים הוא אינו מסווה משהו אלא רק מראה את האמת לגבי אוכלוסיה זו ומאזן אי ניטרליות שכרגע קיימת. Shaylaad - שיחה 11:36, 14 ביולי 2012 (IDT)
שי, מרבית דבריך נוגעים למחלוקות שאינן נידונות בדף זה - כאן דנים רק בשם המתאים ביותר לערך. אשיב רק לאחת מטענותיך, כי היא מקוממת אותי בנאיביות שלה או בהיתממות שמאחוריה. שאלת "מה מונע לבדוק את הנושא במקום לספק להם הגנה קבוצתית?" על כך אשיב לך שהם מונעים זאת (מרביתם) על ידי העלמת או השמדת המסמכים שלהם ועל ידי אי מסירת דיווחי אמת. הרי ברור לכל שאין שום אפשרות למדינת ישראל לנהל חקירות במדינות דוגמת סודאן, מדינה עוינת לישראל. ישראל לא יכולה לבקש שיתוף פעולה של השלטונות המקומיים של סודאן, כדי לאמת או להזים גרסאות של פליטים סודאנים. גם מדינות אפריקאיות, שיש להן יחסים עם ישראל, לא ישתפו פעולה, כי הן מעונינות שמהגרי עבודה מתחומן יתישבו בישראל, ירוויחו בה כסף וישלחו למשפחותיהם במולדתם. העברות כסף אלה משמעותיות מאוד עבור כלכלות אפריקאיות רעועות. לא, לא השתכנעתי מדבריך על בדיקות מכלי שלישי או שביעי של מבקשי מקלט במדינות אחרות. גם לא משכנעים אותי טיעונים על כך שמצרים לא מתחייבת לא להסגיר אנשים, שמעולם לא התבקשה להסגיר - מה? אתה מצפה שהיא תיתן להם חסיון מראש? יש כאן יותר מדי עבודה בעיניים, זה שקוף שעובדים עלינו בעיניים. בברכה. ליש - שיחה 12:26, 14 ביולי 2012 (IDT)
צר לי אבל כאן אתה טועה. אי הבדיקה של אוכלוסיות מסוימות ומתן הגנה קבוצתית לא קשור רק בקושי אלא בהחלטה מכוונת. על פי מדיניות משרד הפנים כאשר מישהו מאובחן כמגיע מאריתראה או סודן (בעבר גם דרום סודן וחוף השנהב) לא נבדקות כלל בקשות המקלט שלו גם אם יש לו את המסמכים, מדיניות שעליה יש ביקורת רבה גם מחוץ לישראל וגם מתוך ישראל ממפלגות מסוימות. בכל מקרה גם ללא מסמכים יש דרכים לבדוק דברים ולכן מדיניות אחרות רלוונטיות ביותר, כי גם הן נתקלות בדיוק באותן בעיות ואיכשהו מצליחות להתמודד עם הענין. הנה התייחסות ממוקד סיוע לעובדים זרים בנושא שכוללת תשובה רישמית "במקרים בהם פנה מוקד סיוע לעובדים זרים וביקש לבחון אינדיבידואלית את בקשותיהם למקלט של אזרחי סודן או אריתריאה, התקבלה תמיד אותה התשובה – יחידת הטיפול במבקשי אינה מטפלת בבקשותיהם. , כך למשל, במכתב שהתקבל במוקד סיוע לעובדים זרים מאת מנהל יחידת הטיפול במבקשי מקלט נכתב: "בשלב זה יחידת הטיפול במבקשי מקלט אינה מטפלת בנתינים זרים אשר אזרחותם הינה אריתראית או סודנית, ברצוני לציין כי נתינים אלו זכאים ממילא להגנה זמנית."עמוד 6 בדו"ח. לגבי מצרים, לכן ציינתי שסעיף אי ההחזרה הוא הסעיף החשוב ביותר באמנת הפליטים, מדובר באי החזרה עד שתתברר הבקשה ואז או שתדחה או שיוענק מעמד פליט. עד שמבוררת הבקשה קיים איסור גירוש שמצרים כבר הפרה בעבר ומסרבת להתחייב שלא לעשות זאת שוב. זה כלל דיווחים על אריתראים שהוחזרו בכוח ומאז נכלאו ועונו. אין פה נאיביות בדיוק בגלל שאני משווה את המצב למדינות האחרות שכולן סובלות מאותן קשיים ובאותו חוסר רצון לאשר פליטות למי שלא מגיע לו. אלו אינםן דברים מכלי שלישי אלא נתונים מנציבות הפליטים של האו"ם. דברי אולי לא נוגעים ישרות למחלוקת אבל הצד השני כול הזמן מעלה את הטענה לגבי אי היותם פליטים כביכול וזה שהם "מהגרי עבודה" כטיעוני נגד ולכן אני מחוייבת להתייחס לכך. הלוואי והדיון היה עובדתי לחלוטין וללא דעות מוקדמות. Shaylaad - שיחה 12:47, 14 ביולי 2012 (IDT)
בכדי להדגים שלחלקם בהחלט יש מסמכים הנה קישור לכתבה מהימים האחרונים כתבה. Shaylaad - שיחה 23:51, 14 ביולי 2012 (IDT)

הבהרה[עריכת קוד מקור]

המונח שייבחר בהצבעה הזו ישמש בכל ערכי ויקיפדיה. למשל אם ייבחר המונח "מסתננים", אסור יהיה להשתמש במונח "מבקשי מקלט" לתיאור אותה האוכלוסיה. כך לפחות פירש מי שפירש בדף השיחה של הערך הסתננות מאפריקה לישראל וכפה את פרשנותו על הערכים הסתננות מאפריקה לישראל וגזענות בישראל. ליאור पॣ • כ"ב בתמוז ה'תשע"ב • 11:06, 12 ביולי 2012 (IDT)

אכן. גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 11:32, 12 ביולי 2012 (IDT)
אני מניח שיהיה אפשר לכתוב משהו כמו "מסתננים מאפריקה שביקשו מקלט בישראל". אהרן - שיחה 11:41, 12 ביולי 2012 (IDT)
הכוונה היא לניסוח הראשי והיחס אל האנשים האלה. אין מניעה לציין שקבוצה מסוימת מתוך המסתננים ביקשה מקלט (קבוצת מתוך הכוונה לכל המסתננים או רק לחלק מהם). אין בעיה לציין דבר כזה ואני חושב שזה כתוב כבר עכשיו. גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 11:53, 12 ביולי 2012 (IDT)
לא כל מבקשי המקלט מאפריקה עברו על החוק למניעת הסתננות. חלקם נכנסו אליה כחוק דרך נתב"ג. ליאור पॣ • כ"ב בתמוז ה'תשע"ב • 12:11, 12 ביולי 2012 (IDT)
הבהרה נוספת. חלק מהאנשים שמתנגדים לשינוי השם טוענים שניתן להתייחס לכך בגוף הערך ולכן אין צורך בשינוי השם, אבל כרגע המצב בערך עצמו מוטה בגלל זה. לדוגמא משפט כמו "מבקשי מקלט מאריתראה מהווים 57% מהמסתננים" שונה ל"מסתננים מאריתראה מהווים 57% מהמסתננים" וכך במקומות נוספים. ניתן לראות בדיונים הקודמיים בשבירה בתוך "שינוי שם 2" הצעת פשרה שעלתה בעבר בה מדובר על התייחסות בתוך הערך בהתאם להקשר ונטען כנגד שפרט למקומות ספורים ורלוונטים כול כתיבה בתוך הערך צריכה להיות מסתננים בגלל שזה שם הערך. כרגע שם הערך משמש פעמים רבות כטיעון גם כנגד שימוש במושג מבקשי המקלט בתוך הערך עצמו, גם במקרים שמקורות שעל פיהם נכתב קטע בערך משתמשים במבקשי מקלט. חלק מהסיבה להצעה לשינוי השם היא בדיוק הבעיה הזו, כך שלומר שהשם ישאר כפי שהוא ויתיחסו לכך בגוף הערך לפי הצורך לא משקף את המצב בערך עד כה. Shaylaad - שיחה 12:16, 12 ביולי 2012 (IDT)
כי הם לא מבקשי מקלט מאריתאה אלא מסתננים מאריתראה . גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 12:21, 12 ביולי 2012 (IDT)
הם גם וגם. בנוסף יש אריתראים שהם רק מבקשי מקלט ולא הסתננו, כאלו שנולדו בארץ לדוגמא. המשפט שהבאתי כדוגמא הוא תיאור עובדתי של מאפיינים של קבוצה מבין המסתננים והוא כתוב בסגנון ההתיחסות בדו"חות מרכז המידע של הכנסת. זה שאי אפשר לכתוב אותו ככה אלא מסתננים פעמיים באותו משפט זו בעיה. זה לא שמבקשי המקלט הם מיעוט בתוך המסתננים, הם רוב כמעט מוחלט (מי שלא מבקש מגורש) ולכן בדו"וחות מתייחסים אליהם ככאלו. Shaylaad - שיחה 12:25, 12 ביולי 2012 (IDT)
זאת הצגה לא נכונה של המציאות. לא רק שרובם אינם "פליטים המבקשים מקלט מפני הסכנה הנוראה הקיימת בארצם" אלא שרובם פשוט מהגרי עבודה. גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 12:38, 12 ביולי 2012 (IDT)
ההצגה הנכונה של המציאות היא שלא בודקים בישראל את מעמדם פרטנית ואז ללא בדיקה טוענים שהם מהגרי עבודה מאינטרסים שונים (שהדיון עליהם פחות קשור לאינציקלופדיה כי פה עוסקים בעובדות). במדינות אחרות שבודקות בקשות פליט של אוכלוסיה וגם להן אין אינטרס להכיר במהגרי עבודה כפליטים מכירים בממוצע בכ85% ממבקשי המקלט האריתראים כפליטים ובכ64% מהסודנים כפליטים. זאת שאנחנו מתייחסים ממש לפליטים, הם מבקשי מקלט בכול מקרה מעצם זה שביקשו ללא קשר לאמיתות מצב הפליטות ככה שמבקשי מקלט מתאר לקרוב ל100% מהם מבחינה עובדתית נטו. Shaylaad - שיחה 12:43, 12 ביולי 2012 (IDT)

את ה"הבהרה" שלפיה "המונח שייבחר בהצבעה זו ישמש בכל ערכי ויקיפדיה, למשל בערך גזענות בישראל" הוסיף ליאור להגדרת המחלוקת אחרי שהצביעו 25 מצביעים. שינוי הנושא בדיעבד הוא מעשה שלא ייעשה, ולכן הסרתי את המשפט הזה מן המבוא. גם לגופו של עניין אין שום הצדקה לכרוך את שני הנושאים האלה זה בזה. עוזי ו. - שיחה 17:02, 13 ביולי 2012 (IDT)

חן החליף את כל מופעי המילה "פליטים" במילה "מסתננים" ([2],[3],[4],[5]), בתואנה כי יש לשמור על אחידות עם שם הערך הנוכחי ([6],[7]). הוא זה שטען כי תוצאות ההצבעה הנוכחית ילמדו בדיעבד אם עריכותיו בערך גזענות בישראל היו פסולות או לא. אני הבהרתי זאת בראש דף ההצבעה, בפתיל הנוכחי ובלוח המודעות, כי לא כולנו יורדים לעומק דעתו של חן ולבקיאותו המופלגת בדיני האסור והמותר בוויקיפדיה. אם אתה חולק על דעתו של חן, אתה מוזמן לשחת את זמנך בביטול עריכותיו. שבת שלום, ליאור पॣ • כ"ד בתמוז ה'תשע"ב • 18:07, 13 ביולי 2012 (IDT)
ליאור כרגיל מוציא דברים מהקשרם. אם שם הערך הוא X גם היחס למושא הערך יהיה X ולא Y. גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 18:10, 13 ביולי 2012 (IDT)
תסלח לי אבל כאן ליאור לא מתייחס לשינוי בתוך הערך עצמו אלא לזה שבכול הערכים אליהם הוסיפו הפניה לערך הזה שונתה לאחורנה ההתיחסות. לדוגמא בערכים על אריתראה וסודן דובר על מבקשי מקלט שמגיעים לישראל ולאחרונה זה שונה גם בהם למסתננים. Shaylaad - שיחה 11:41, 14 ביולי 2012 (IDT)

הבהרה 2[עריכת קוד מקור]

אני שבה ומדגישה לכול המתנגדים שאמרו שאין בעיה בשם כי מבקשי מקלט הם תת קבוצה בתוך המסתננים שאיך כך הדבר. ראשית יש מבקשי מקלט שאינם מסתננים ונכנסו דרך נתב"ג כדי להגיש את בקשת המקלט (למרות שהם מיעוט) ויש ילדים מבקשי מקלט שנולדו פה לאורך השנים בזמן שהוריהם שוהים כאן כמבקשי מקלט ונכללים בבקשות המקלט. לכן מדובר בשתי קבוצות שהן חופפות כמעט לחלוטין אך אינן זהות. בנוסף הגשת בקשות המקלט אינה מאפיין של חלק קטן מהאוכלוסיה אלא של אותה כמות כמו המסתננים כי קרוב למאה אחוז מהם הגישו בקשה בכדי שלא יגרשו אותם, זאת ללא שיפוט על נכונות או אי נכונות הבקשה אלא העובדה שהם שוהים בישראל על סמך מעמדם כמבקשי מקלט. אם כך מדוע שמאפיין אחד בהם שחלקם עשו לפני שנים יקבל קדימות על מאפיין שהוא הדבר המרכזי בהם ומסדיר את מעמדם בישראל, לאורך שנים רבות בחלק מהמקרים. ובכל מקרה השם המוצע לא כולל העדפה לגרסא זו הוא אחרת אלא בדיוק בקשה לניטרליות שלא תבחר במפורש צד אחד בדיון. Shaylaad - שיחה 11:48, 14 ביולי 2012 (IDT)

אני סבור שיש להבדיל בין "מבקשי מקלט" לבין "מגישי בקשה להכרה כמבקשי מקלט". מבקשי מקלט הם כאלו שבאמת ובתמים באו הנה על-מנת לחפש מקלט בגלל שנרדפו שלא בצדק בארץ מוצאם, ואילו כדי להיות "מגיש בקשה" לא צריך הרבה... גם אני יכול להגיש בקשה לקבלת מקלט מדיני בישראל.
מלבד זאת, עצם זה שאין חפיפה מוחלטת, של 100%, מספיקה לדעתי כדי להמנע מהכללות כאלו. אבל כאמור, אין צורך להגיע לזה, כי הגדרת "מגישי הבקשה" הללו כ"מבקשי מקלט" היא חוטאת לאמת, מבלבלת ומציגה אותם באור סימפאטי באופן קיצוני ואילו את מדינת ישראל כאטומה ומרשעת באופן קיצוני, דבר שכמובן חוטא בחוסר אובייקטיביות משווע. דגיג - שיחה 21:23, 15 ביולי 2012 (IDT)
פליטים הם אלה שבאמת ובתמים זכאים למקלט בשל סכנת חיים הנשקפת להם בארץ מוצאם. מי שמבקש להיות מוכר כפליט נקרא "מבקש מקלט". אם בקשתו נבחנת ונדחית הוא לא פליט ולא מבקש מקלט אלא סתם מועמד לגירוש. רוב המסתננים הם מבקשי מקלט, ויש מבקשי מקלט מאפריקה שאינם מסתננים. ליאור पॣ • כ"ו בתמוז ה'תשע"ב • 22:07, 15 ביולי 2012 (IDT)
אני עדיין חושב שההגדרה "מבקשי מקלט" חוטאת לאמת. אני לא משפטן, אך אם אכן זו הגדרתם המשפטית - שיהיה. עדיין, לא נראה לי מוצדק לצרף ביטוי כזה לשם הערך, שמקורו בטענתם הסובייקטיבית, ועוד באופן שמאריך מסרבל אותו כל-כך. שם הערך צריך להיות קצר ככל הניתן, וממוקד בעובדות.
הערך המדובר, ככלל, אינו עוסק במבקשי מקלט שאינם מסתננים, כמו שניתן לראות בשמו הנוכחי ובפסקת הפתיחה. הערך עוסק בפנומנון הייחודי הזה של קבוצת מהגרים בלתי-חוקיים המצליחים לחדור למדינה ריבונית מתקדמת ברבבותיהם ללא כל בקרה, משך תקופה ארוכה. זוהי אכן תופעה המצדיקה ערך, בניגוד לכמה מבקשי מקלט גרידא, כמוהם יש רבים בישראל ובעולם. (אני מקווה שאף אחד לא יאשים אותי בגזענות על השימוש במילה "כמה"...).
זאת ועוד, על שם הערך לבטא את המושא באופן הקולע ביותר, כמו שבני אדם מבינים. לקרוא להם "מבקשי מקלט" זה כמו לומר שהם אכן "מבקשי מקלט". אולי רשמית ניתן לקרוא להם כך, אך אמינות טענתם של רבים מהם מוטלת בספק גדול וטרם הוכחה. למעשה, בקשת רבים כבר נדחתה, וספק אם רוב אותם מסתננים אי-פעם יצליחו להוכיח את טענותיהם. אדרבה - מסתבר שיש להם סיבות רבות לבוא לכאן, מלבד "רדיפות". לגבי הסודנים שביניהם, בקשת המקלט נעשתה לאחרונה עוד יותר מגוחכת, לאור זאת שכעת, עם הקמת דרום סודן, נראה כי הם הסתדרו לא רע מבחינה מדינית.
לסיכום, אני סבור שיש לבחור שם קצר וממוקד, המבטא את עיקר עניינו של הערך ותו לא (עניינו - תרתי משמע: topic & interest). השם האלטרנטיבי אינו עונה לדעתי לדרישות הללו, ואף מטה את דעת הקורא מראש לצד אחד. למעשה, גם השם הנוכחי מוטה מעט לטובת המסתננים, משום שהוא לא מבטא במפורש את אי החוקיות שבמעשיהם, אך היות והביטוי כבר השתרש בציבור ע"י אמצעי התקשורת - לית לן בה. דגיג - שיחה 23:14, 15 ביולי 2012 (IDT)
איך משתפר מצבו המדיני של מבקש מקלט מסודאן כתוצאה מהקמת דרום סודאן? ליאור पॣ • כ"ו בתמוז ה'תשע"ב • 09:52, 16 ביולי 2012 (IDT)
שלום. בקשת המקלט מאוד רלוונטית לאוכלוסיה זאת ולהשפעתה על הארץ מכיוון שהיא הדבר שמונע את גירושם וגורם לכך שחלקם שוהים פה שנים רבות. בנוסף בניגוד לפליט מבקש מקלט הינו מונח משפטי ניטרלי לחילוטין והוא המונח המקובל בעולם דרכו מגדירים אוכלוסיות כאלו, ראה את הציטוט מויקיפדיה האנגלית שהבאתי למעלה יותר. שם לב שהוא גם מתייחס למקרים בהם הבקשה נדחית. בהרבה ארצות מבקשי מקלט נכנסים למדינה שלא כחוק, זאת הסיבה שסעיף 31 באמנת הפליטים קיים. האוכלוסיות שמגיעות לפה ובהן עוסק הערך מוגדרות כמבקשי מקלט בכל העולם, זאת על פי דו"וחות של ארצות שונות ועל פי נציבות הפליטים של האו"ם. מדובר בעובדה שמגדירה את האוכלוסיה הזאת וזהו, לכן אם מסתננים ניטרלי כי הם נכנסו לארץ שלא כחוק בודאי שמבקשי מקלט ניטרלי, כי הם אכן ביקשו מקלט. ופסקאת הפתיחה היא החלק היחיד בערך שמתייחס להתסננות כתופעה, שאר הערך עוסק בהיותם פה ובנהלים. היותם פה ללא גירוש קשור ישירות לבקשת המקלט וגם חלק גדול מהנהלים והרקע קשורים לזה. אם מבקשי מקלט הינו המונח המקובל בודאי שהוא ניטרלי לפחות כמו מסתננים אם לא יותר, היות שעל מסתננים הוטחה ביקורת עולמית. בנוסף הסתננות בהחלט כולל בתוכו את אי החוקיות, הסתננות בהגדרה היא פעולה לא חוקית, אם כבר מהגר לא חוקי נחשב פחות מוטה בגלל ההקשרים ההיסטורים של מסתננים בארץ. Shaylaad - שיחה 11:52, 16 ביולי 2012 (IDT)

רק משתמשים רשומים בעלי 100 עריכות במרחב הראשי או במרחבים המשיקים לו במהלך 90 הימים שקדמו לתחילת ההצבעה (כלומר עריכות דפי שיחה, שיחות קבצים, שיחות קטגוריות, שיחות תבניות, דפי מדיניות וכדומה אינן נספרות) ו-30 ימים של פעילות הם בעלי זכות הצבעה בדיוני מחלוקת.

אין לפתוח את ההצבעה עד אשר שני הצדדים לא יכתבו את טיעוניהם. בהתאם לוויקיפדיה:מלחמת עריכה אין להוסיף או לגרוע מאופציות ההצבעה שסוכמו על ידי הצדדים ללא הסכמתם, אלא אם כן הבורר אישר את השינוי.

אפשרות ראשונה - מסתננים ומבקשי מקלט אפריקאים בישראל[עריכת קוד מקור]

  1. הם גם מבקשי מקלט וגם מסתננים. שתי ההגדרות נכונות, ואין עניין לדבוק בשלילית דווקא - אף על פי שאני ממש לא בעד השארתם. Zivya - שיחה 23:29, 10 ביולי 2012 (IDT)
  2. כמוסבר לעיל ובפרט לאור הביקורת הבין-לאומית על השימוש במונח המוטה "מסתננים". ליאור पॣ • כ"א בתמוז ה'תשע"ב • 08:27, 11 ביולי 2012 (IDT)
  3. יש בהם מבקשי מקלט שאינם מסתננים (נכנסו בטיסה וכו), בכל מקרה מסתננים לבד אינו ניטרלי מספיק ואם הממשלה קוראת להם בשם המשולב אין סיבה שפה לא. Shaylaad - שיחה 10:03, 11 ביולי 2012 (IDT)
  4. בעד האפשרות הזו Ori22 - שיחה 12:34, 11 ביולי 2012 (IDT)
  5. "הסתננות" זו הטייה ברורה. ראו את הביקורת הנמתחת בדו"ח האמריקאי על השימוש של ממשלת ישראל במילה זו. ויקיפדיה צריכה להיות נייטרלית לחלוטין. פומפריפוזה - שיחה 18:53, 11 ביולי 2012 (IDT)
  6. תומר - שיחה 18:57, 11 ביולי 2012 (IDT)
  7. דוד שי - שיחה 20:29, 11 ביולי 2012 (IDT)
  8. מאחר שהחלופה לקרוא לערך בשם הערך האנגלי: "מהגרים בלתי-חוקיים אפריקאים בישראל" אינה עומדת על הפרק, מוטב לציין בשם את שני המאפיינים הקובעים את מעמדם בארץ: כניסתם (ושהותם) הבלתי חוקית, והעדר היכולת לגרש את רובם הגדול עקב היותם מבקשי מקלט (גם אם טרם הגישו בקשה רשמית). משתמש כבד - שיחה 21:09, 11 ביולי 2012 (IDT)
  9. אברהם אמיר - שיחה 21:17, 11 ביולי 2012 (IDT) בעקבות דוד שי
  10. גיא - שיחה 21:52, 11 ביולי 2012 (IDT)
  11. Noambarsh - שיחה - תרמו למיזם מלחמת העולם! 14:24, 12 ביולי 2012 (IDT)

אפשרות שנייה - הסתננות מאפריקה לישראל[עריכת קוד מקור]

  1. גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 21:43, 10 ביולי 2012 (IDT)
  2. כמו גילגמש. קוריצהלול התרנגולותאהמהמורשת העולמית. פשוט עולמית! 22:52, 10 ביולי 2012 (IDT)
  3. חיים 7 • (שיחה) • כ' בתמוז ה'תשע"ב • 22:59, 10 ביולי 2012 (IDT)
  4. הארכת השם מיותרת. כמו שכבר נאמר, הן מבקשי המקלט והן מבקשי התנאים הטובים, מסתננים. דרך הטיפול שונה, אך המעשה כשלעצמו זהה. אביתר ג'שיחהתרומות • כ"א בתמוז ה'תשע"ב • 02:34, 11 ביולי 2012 (IDT).
  5. Ovedcשיחהאמצו ערך יתום! 08:55, 11 ביולי 2012 (IDT)
  6. עמירם פאל - שיחה 09:15, 11 ביולי 2012 (IDT)
  7. עודד (Damzow)שיחהלימין שור!16:43, 11 ביולי 2012 (IDT)
  8. במצב הקיים קבוצת מבקשי המקלט נכללת בקבוצת המסתננים ולכן די בכותרת אחת. Dvh - שיחה 17:38, 11 ביולי 2012 (IDT)
  9. ההר אדרניק  •  שיחה. 21:18, 11 ביולי 2012 (IDT)
  10. השם החדש שמוצע מטעה ולפיכך אינו נייטרלי, שהרי אין מדובר בקבוצות נפרדות. מבקשי המקלט הם תת-קבוצה המוכלת במסתננים. Noon - שיחה 23:46, 11 ביולי 2012 (IDT)
  11. אבגד - שיחה 02:13, 12 ביולי 2012 (IDT)
  12. יענקי שיחה כ"ב בתמוז ה'תשע"ב 02:15, 12 ביולי 2012 (IDT)
  13. האנשים מסיגים את הגבול ונכנסים לישראל. את הסיבות להסתננות אם לבקשת מקלט או להגירת עבודה יש לפרט בגוף הערך ולא בשמו.Assayas שיחה 07:34, 12 ביולי 2012 (IDT)
  14. נרו יאירשיחה • כ"ב בתמוז ה'תשע"ב • 10:58, 12 ביולי 2012 (IDT)
  15. מסכים עם כל הנימוקים לעיל. זה השם הכי אוביקטיבי, הכי קצר והכי מדויק. דגיג - שיחה 10:59, 12 ביולי 2012 (IDT)
  16. אור שפיראשיחהתרומות • כ"ב בתמוז ה'תשע"ב • 11:23, 12 ביולי 2012 (IDT)
  17. מינימליזם. תמיד אפשר לפרט אחר כך. אהרן - שיחה 11:42, 12 ביולי 2012 (IDT)
  18. גיל כ. (שיחה) ♠ מיפוי ויקיפדיה11:43, 12 ביולי 2012 (IDT)
  19. דוד א. - שיחה 12:44, 12 ביולי 2012 (IDT)
  20. --בן נחום - שיחה 22:14, 12 ביולי 2012 (IDT)
  21. מתניה שיחה 22:28, 12 ביולי 2012 (IDT)
  22. מי-נהר - שיחה 00:49, 13 ביולי 2012 (IDT)
  23. קיראו את הערך: זה הנושא. עוזי ו. - שיחה 17:03, 13 ביולי 2012 (IDT)
  24. ‏HoboXHobot18:15, 13 ביולי 2012 (IDT)
  25. הערך עוסק במבריחי הגבול מאפריקה לישראל, בין אם הם מבקשי מקלט ובין אם הם מהגרי עבודה. אין סיבה להעדיף את אחת האפשרויות בשם הערך. עידושיחה 12:32, 14 ביולי 2012 (IDT)
  26. cheshin61‏ • שיחה • כ"ה בתמוז ה'תשע"ב • 03:11, 15 ביולי 2012 (IDT)

הצבעת משתמשים ללא זכות הצבעה[עריכת קוד מקור]

אפשרות ראשונה - מסתננים ומבקשי מקלט אפריקאים בישראל[עריכת קוד מקור]

  1. Guygoldman - שיחה 12:46, 13 ביולי 2012 (IDT)

אפשרות שנייה - הסתננות מאפריקה לישראל[עריכת קוד מקור]

תוצאות ההצבעה[עריכת קוד מקור]

ברוב של 26 נגד 11 הוחלט להשתמש בשם הסתננות מאפריקה לישראל גילגמש שיחה גם אני משתתף במיזם העשור! 22:30, 17 ביולי 2012 (IDT)