הדיוויזיה ה-58 (בריטניה)

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
הדיוויזיה ה-58
58th (2/1st London) Division
פרטים
מדינה הממלכה המאוחדתהממלכה המאוחדת הממלכה המאוחדת
שיוך הצבא הבריטיהצבא הבריטי הצבא הבריטי
סוג דיוויזיה
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 19141919
19431945
מלחמות מלחמת העולם הראשונה
מלחמת העולם השנייה
פיקוד
דרגת המפקד מייג'ור גנרל (צבא בריטניה) מייג'ור גנרל

הדיוויזיה ה-58 של הצבא הבריטי היא דיוויזיה בריטית אשר לחמה במלחמות העולם.

היסטוריה[עריכת קוד מקור | עריכה]

מלחמת העולם הראשונה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדיוויזיה הוקמה עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה כחלק מהצבא הטריטוריאלי, דיוויזיה משלימה לדיוויזיה ה-56 (1/1 לונדון). באוגוסט 1915 התרכזה הדיוויזיה סביב איפסוויץ' שבמזרח אנגליה וקיבלה את המספר 58, כאשר חטיבותיה היו 173, 174 ו-175. כאן הוא היה חלק מהארמייה הראשונה של כוחות הבית בכוח המרכזי. בספטמבר 1915 יצאו חטיבות הארטילריה של הקו הראשון לצרפת והוחלפו ביחידות הקו השני של הדיוויזיה. באביב 1916 השתלטה הדיוויזיה על גזרה של הגנת החוף המזרחי. ואז ביולי 1916 הוא נסע לסאטון ווני במישור סולסברי לאימון אחרון לפני פריסה מעבר לים. התותחנים היו מצוידים כעת בתותחי שדה מודרניים של 18 פאונד והוביצרים בקוטר 4.5 אינץ', בעוד שלחיילי הרגלים הונפק רובה השירות לי אנפילד במקום רובי האריסקה היפניים מסוג .256 שהיו להם בטירונות.

הדיוויזיה החלה לצאת לצרפת ב-20 בינואר 1917 והתרכזה עד ה-8 בפברואר. לאחר מכן היא שירתה למשך שארית המלחמה בחזית המערבית. הדיוויזיה לחמה בקרבות אראס, פשנדל, מתקפת האביב, אמיין ומתקפת מאה הימים. לאחר שביתת הנשק עם גרמניה אוגדה הדיוויזיה באזור פרווולץ בבלגיה. בעלי מלאכה מיומנים ואנשי 'מרכזיים' החלו להשתחרר במהלך דצמבר 1918, ועד מרץ 1919 הידלדלה הדיוויזיה לכוח שלדי. הארטילריה יצאה לבריטניה ב-4 באפריל, והיחידות האחרונות עזבו את צרפת בסוף יוני, כאשר הדיוויזיה ה-58 חדלה להתקיים.

מלחמת העולם השנייה[עריכת קוד מקור | עריכה]

הדיוויזיה הוקמה מחדש כ'דיוויזיית רפאים' שנוצרה במסגרת 'מבצע פורטיטיוד צפון' כתחליף לדיוויזיית החי"ר ה-3 שיצאה דרומה לקחת חלק בחזרה של יום D. בניגוד ל'דיוויזיות רפאים' אחרות, המספר של ה-58 נבחר על סמך דיווחי אולטרה שהראו שהגרמנים האמינו שקיימת דיוויזיית חי"ר 58 בסביבת וינדזור. זיהוי שגוי זה נתמך אז על ידי תעבורת רדיו מדומה ועל ידי דיווחים פיקטיביים של סוכנים כפולים שעבדו עבור שירות הביטחון הבריטי, MI5.

כחלק מהקורפוס השני של הארמייה הרביעית, הדיוויזיה לקחה את התפקיד של מערך הסתערות מאומן הרים ב-'Fortitude North' ואת תפקיד יחידת המעקב ב-'Fortitude South'. היא סיימה את תפקידה על ידי הודעה שהדיוויזיה עברה להרטפורדשייר ופורקה באפריל 1945.

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הדיוויזיה ה-58 בוויקישיתוף