משתמש:Tomer T/טיוטה2

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
ברוכים הבאים לוויקיפדיה!

ויקיפדיה היא מיזם רב-לשוני לחיבור אנציקלופדיה שיתופית, חופשית ומהימנה, שכולם יכולים לערוך. כעת יש בוויקיפדיה העברית 355,346 ערכים.

פורטל היום

פורטל אוסטרליה הוא שער לכל הערכים אודות יבשת אוסטרליה ומדינותיה. בפורטל ניתן למצוא קישורים שימושיים לשלל הערכים העוסקים באוסטרליה על כל רבדיה, ועוסקים למשל בפוליטיקה של אוסטרליה, בסמליה הלאומיים, בגאוגרפיה שלה, בחיות הבר החיות בתחומה, בהיסטוריה שלה ובכלכלתה, בתרבותה ובספורט שלה.

פורטלים אקראיים
(כל הפורטלים | טוען פורטלים...)
אמנות פיזיקה
גאוגרפיה כימיה

{{{שם}}}

ריק אסטלי
ריק אסטלי

ריק אסטלי הוא זמר אנגלי שזכה לפופולריות במהלך שנות ה-80 של המאה ה-20. בין שיריו המוכרים בולט שיר הבכורה של אסטלי "Never Gonna Give You Up" משנת 1987. השיר היה ללהיט במספר מדינות ודורג במקום הראשון בכמה ממצעדי הלהיטים של בילבורד. כ-20 שנים לאחר מכן זכה השיר לעדנה מחודשת כשהפך לתופעת אינטרנט.

{{{שם}}}

Every good citizen makes his country's honor his own, and cherishes it not only as precious but as sacred

כל אזרח טוב הופך את הגאווה הלאומית לשלו, ומוקיר אותה לא רק כיקרה, אלא כקדושה.


{{{שם}}}

שער הכניסה למחנה אושוויץ II - בירקנאו

מחנה הריכוז וההשמדה אושוויץ, בדרום מזרח פולין, היה הגדול במחנות ההשמדה שהקימה גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה, ובו נרצחו יותר יהודים מבכל מקום אחר במהלך המלחמה. היה זה מחנה ההשמדה שפעל במשך הזמן הרב ביותר (מיוני 1940 עד ינואר 1945) מכל מחנות ההשמדה, ובו הגיע לשיאו תיעושו של רצח ההמונים. באושוויץ הייתה מערכת מחנות מסועפת, שמרכזה במחנות אושוויץ I, מחנה בירקנאו (אושוויץ II), ומחנה בונה מונוביץ (אושוויץ III).

שער הכניסה למחנה הריכוז אושוויץ I, מעליו התנוססה הכתובת "העבודה משחררת", כמו גם פסי הרכבת המובילים לפתח מחנה ההשמדה אושוויץ II, בירקנאו, נחקקו בזכרונם של רבים כסמל מרכזי לשואה והשמדתם של היהודים. המונח "אושוויץ" הפך לשם נרדף לשואה, כמו גם לרוע ולאכזריות האדם, בצד העינויים והסבל. ב-1979 הוכרז אושוויץ אתר מורשת עולמית מטעם ארגון אונסק"ו. בסך הכל נספו באושוויץ קרוב לשני מליון בני אדם, ובהם בין מליון ומאה אלף למליון וחצי יהודים.

{{{שם}}}

נחום ניר-רפאלקס
נחום ניר-רפאלקס הוא יושב ראש הכנסת היחיד שלא נמנה עם מפלגת השלטון. הוא נבחר הודות לקואליציית ניר שהוקמה לשם בחירתו. ניר שימש בתפקיד זה הזמן הקצר ביותר, 8 חודשים ו-28 ימים. מחליפו בתפקיד קדיש לוז שימש בתפקיד הזמן הארוך ביותר - 9 שנים 11 חודשים ו-17 ימים, 3 ימים יותר מיו"ר הכנסת הראשון יוסף שפרינצק.

{{{שם}}}

פיוטר איליץ' צ'ייקובסקי

{{{שם}}}

קבר רחל המשוררת בדגניה

{{{שם}}}

דונלד טראמפ

{{{שם}}}

{| class="plainlinks" style="clear: both; margin-left: auto; margin-right: auto; width: 95%; background-color: transparent; cellpadding: 5"

ויקישיתוף: תמונות וקובצי מדיה חופשיים
ויקימילון: מילון חופשי
ויקיספר: ספרי לימוד ומדריכים חופשיים
ויקיחדשות: אתר חדשות חופשי
ויקיטקסט: מסמכים וטקסטים חופשיים
ויקיציטוט: מאגר ציטוטים חופשי
ויקימסע: מדריכים חופשיים למטיילים
ויקימינים: מיון עולם החי
ויקינתונים: מאגר נתונים חופשי
ויקיפונקציות: ספריית פונקציות חופשית
מטא-ויקי: תיאום מיזמי קרן ויקימדיה
ויקימדיה ישראל: עמותת ויקימדיה ישראל

|}

Welcome to the Hebrew Wikipedia. For assistance in other languages, please see the embassy.