צוערים לשלטון המקומי

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית

בוגאטי בוליד, באנגלית: Bugatti Bolide, היא מכונית-עלמתוצרת יצרנית הרכב הצרפתית בוגאטי (קרויה היום: "Bugatti Automobiles S.A.S" (אנ') ונמצאת בבעלות בוגאטי-רימאק). הבוגאטי בוליד הוצגה ב-28 באוקטובר2020 ונחשבת לאחת ממכוניות הכביש המהירות ביותר שיוצרו אי-פעם עם מהירות מרבית של כ-800 קמ"ש (310 מייל לשעה). הבוליד היא מכונית ספורט בתצורת מכונית קופה, אשר הורכב בה מנוע מרכזי בתצורת W16 בעל הספק של 1,825 כ"ס (1,361 קילוואט). פירוש השם le bolide בצרפתית הוא "מכונית המירוץ" ואכן, הבוליד תוכננה לשבור שיאי מהירות, הן במסלולי המרוצים והן בישורת.

בוגאטי בוליד Bugatti Bolide
מאפיינים כלליים
יצרן בוגאטי
שנות ייצור 2021–הווה
הרכבה צרפת

גרמניה

מודל קודם בוגאטי דיבו
חברת אם בוגאטי-רימאק
סיווג מכונית-על
אורך 4750 מ"מ (4.75 מטר)
רוחב 1990 מ"מ
גובה 995 מ"מ
משקל 1,240 קילוגרם (2,730 ליברות)
בסיס גלגלים 2,750 מילימטרים (108 אינץ')
מפרט טכני
מנוע מנוע מרכזי בעל 4 מגדשי טורבו ו-16 צילינדרים בתצורת W בנפח 8.0 ליטר (8,000 סמ"ק) עם הספק של 1,825 כ"ס (1,361 קילוואט)
הילוכים אוטומטית בת 7 הילוכים ומצמד כפול (dual-clutch)
מהירות מרבית 800 קמ"ש (310 מייל לשעה)

הייצור החל באוגוסט 2021 אך ייצור סדרתי של כ-40 יחידות יחל רק ב-2024 במחיר של 4 מיליון אירו למכונית. בפסטיבל הרכב ה-36 שנערך בספטמבר 2021 זכתה הבוליד בתואר "מכונית העל היפה ביותר".

התוכנית[עריכת קוד מקור | עריכה]

התוכנית פרוסה בחמישה מוקדים ברחבי הארץ. המוקד הראשון שנפתח היה באוניברסיטת בן-גוריון, בו לומדים תואר ראשון במדיניות ציבורית וחוג נוסף לבחירת המשתתפים. המוקד השני נמצא באוניברסיטת חיפה שבו לומדים המשתתפים תואר שני במדיניות ציבורית למשך שנתיים. המוקד השלישי נמצא בטכניון בו לומדים המשתתפים תואר שני בתכנון ערים ואזורים, המוקד הרביעי נמצא במכללה האקדמית תל־חי והמוקד החמישי נמצא באורנים - המכללה האקדמית לחינוך בה לומדים הצוערים לחינוך בלתי פורמלי תואר ראשון בחינוך חברתי קהילתי בחוג למדעי החברה וחטיבה במדיניות ציבורית, כולל תעודת הוראה ותעודת עובד נוער.

במקביל להכשרה האקדמית מקבלים המשתתפים הכשרה חוץ אקדמית שמתקיימת פעם בשבוע, ובמסגרתה שומעים הרצאות, עוברים סדנאות ומשתתפים בסמינרים שמועברים על ידי מומחי שלטון מקומי וציבורי. יום נוסף בשבוע מוקדש להתמחות במשרדי ממשלה ורשויות מקומיות. מטרת התוכנית היא להוציא את המשתתפים עם ידע רב והכרות רבה בעולם השלטון המקומי בישראל.

התוכנית מסבסדת באופן מלא את התארים שלומדים המשתתפים, בנוסף מספקת מלגת קיום חודשית ומספקת מחשב נייד לכל משתתף.

קבלה לתוכנית[עריכת קוד מקור | עריכה]

תהליך הקבלה לתוכנית הוא ארוך ומאתגר, וכולל בשלב הראשון משימת בית, בשלב השני מרכז הערכה עם דינמיקה קבוצתית, ובשלב השלישי ריאיון עם מנהלי התוכנית. בכל שלב נופלים כחצי מהמועמדים. כל שנה מתקבלים לכל מוקד בארץ כ-25 משתתפים מתוך 650[1] מתמודדים. התוכנית מחויבת על ידי משרד הפנים לגייס כל שנה לפחות 25% משתתפים מהציבור הערבי.

הפרויקט מנוהל על ידי עמותת שותפויות רוטשילד ועמותת "ידידי עתידים".

תנאי קבלה

  • קבילות אקדמית לתואר ראשון או שני רלוונטי, בהתאם למוסד הלימוד בכל תוכנית
  • מילוי טופס הרשמה מקוון
  • מבחן ממוחשב
  • מרכז הערכה
  • ראיון אישי

השמה[עריכת קוד מקור | עריכה]

עם סיום ההכשרה של הצוערים, הם מקיימים ראיונות ברשויות מקומיות ברחבי הארץ אשר נמצאות במצב כלכלי-חברתי בין 1 ל-7. הצוערים יכולים לבחור באיזו רשות לבצע את ההשמה, והם מחויבים לעבוד 4 שנים ברשויות המקומיות. בשנת 2017 היו 170 צוערים בוגרי התוכנית ברשויות המקומיות ברחבי הארץ.

בוגרים[עריכת קוד מקור | עריכה]

המחזור הראשון סיים את תוכנית ההכשרה ונכנס להשמה ברשויות המקומיות בשנת 2014. בין הבוגרים של התוכנית נמצאים דביר שץ - מנהל אגף אסטרטגיה בעיריית דימונה[2], ליז אביסדריס - עוזרת ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ[3] לשעבר, תמר מורלי-חיומי - מנהלת המחלקה האסטרטגית בבאר שבע לשעבר ושירן תעסה-פיינשטיין - בעבר מתכננת אסטרטגית בעיריית רהט, וכיום מנהלת תוכנית התחבורה של מטרופולין באר שבע וממלאת מקום ראש מועצה אזורית תמר[4].

ראו גם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכת קוד מקור | עריכה]

הערות שוליים[עריכת קוד מקור | עריכה]

  1. ^ נכון למועד מיונים עבור התוכנית תשע"ט 2018
  2. ^ עתידים | תוכנית הצוערים לשלטון מקומי, באתר עתידים | תוכנית הצוערים לשלטון מקומי
  3. ^ [http://www.beer-sheva.muni.il/Lists/List9/DispForm.aspx?ID=27 עיריית באר שבע - יחידות העירייה - לשכת ראש העיר], באתר www.beer-sheva.muni.il
  4. ^ עתידים | תוכנית הצוערים לשלטון מקומי, באתר עתידים | תוכנית הצוערים לשלטון מקומי